Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ν. Αναστασιάδη

"Ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μία προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες.", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ν. Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μία προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Οι οποίες, πράγματι, πρέπει να συνεχιστούν για να υπάρχει λύση.

Από την άλλη πλευρά, εύχομαι να συνεχίζεται και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Συντονισμός αναγκαίος για να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, όπως άλλωστε ορίζεται από τις ανάγκες και της Ιστορίας και των αγώνων που έχουμε δώσει μαζί και του καινούργιου χώρου, στον οποίο οφείλουμε να συμπλεύσουμε, που είναι ο χώρος των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών δρόμων που έχουμε ανοίξει.

Είχα μία άριστη, φιλική -άλλωστε με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι γνωστές οι σχέσεις μας- επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο τον ευχαριστώ για μία σε βάθος ενημέρωση που είχε την καλοσύνη να μου κάνει.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσιογράφος: Σας ανησυχεί κάτι σε σχέση με το ενδεχόμενο επανέναρξης τώρα των ενδοκοινοτικών διαπραγματεύσεων; Υπάρχει κάτι που σας κάνει να μην ησυχάζετε;

Α. Σαμαράς: Δεν μπορώ να σας πω ότι μου άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει, τουλάχιστον δημοσίως, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο απεσταλμένος. Ελπίζω να κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά και προς την κατεύθυνση μίας λύσης σωστής, κάτω από τους σωστούς όρους που και εμείς και η Κύπρος θέλουμε πολύ.

Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε, συζητήσατε το θέμα της τριμερούς του Ισραήλ και της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας. Σας φοβίζει ότι ενδεχόμενα να υπάρχει πρόβλημα με το Ισραήλ;

Α. Σαμαράς: Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα ούτε με την Αίγυπτο, ούτε με το Ισραήλ. Το συζητήσαμε με τον Πρόεδρο, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Θα έχουμε προσεχώς μία συνάντηση με την Αίγυπτο, που αντιλαμβάνομαι έχει προγραμματιστεί. Να είστε καλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v