Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bild: 88 φορτηγά ευρώ έχουν πάρει οι Έλληνες

Ούτε λίγο ούτε πολύ 88 φορτηγά με εκατοστάευρα γεμίζουν τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα. Η χώρα είναι παρ' όλα αυτά μπροστά στη χρεοκοπία, λέει η γερμανική Bild. Η λύση του προβλήματος της Ελλάδας θα διαρκέσει δεκαετίες.

Bild: 88 φορτηγά ευρώ έχουν πάρει οι Έλληνες

Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, λέει η ρήση, αλλά ακόμα και μια εφημερίδα με το όνομα Bild (=εικόνα) δύσκολα μπορεί να αναπαραστήσει αυτό που λένε οι αριθμοί.

Το σχέδιο της εφημερίδας, με τα φορτηγά που φτάνουν σωρηδόν από τις υπόλοιπες χώρες στις Βρυξέλλες και μετά κατευθύνονται προς την Αθήνα, απλώς δεν χωράει τα... 88 φορτηγά με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ που έχουν - μεταφορικά ασφαλώς - φτάσει από τα δάνεια του ΔΝΤ και της Ευρώπης στη χώρα μας. Όπως γλαφυρά περιγράφει το δημοσίευμα, αν βάλει κανείς τα χαρτονομίσματα αυτά στη σειρά, θα περικυκλώσουν τον Ισημερινό 8 φορές. Εάν μάλιστα... χαλάσουμε τα 100ευρα σε 50ευρα και τα βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο, τότε αυτά θα φτάσουν μέχρι τον διαστημικό σταθμό ISS!

Στο πιο σοβαρό σκέλος του άρθρου, ο συντάκτης ομολογεί ότι τελικά όσοι είχαν προδιαγράψει την αποτυχία του προγράμματος όχι μόνο επιβεβαιώνονται, αλλά αποδεικνύονται και... υπεραισιόδοξοι, καθώς τα 30 δισ. που προβλέφθηκαν το 2010 έχουν πλέον γίνει 215,7. Ακόμα όμως και με αυτό το ποσό, οι Έλληνες εξακολουθούν να μην έχουν βγει από την κρίση. Η χώρα είναι ακόμα προ της χρεοκοπίας. 

Ο πρώην επίτροπος Günter Verheugen, ανέφερε μάλιστα, όπως λέει η εφημερίδα, πως «οι πολιτικοί πρέπει να πουν την αλήθεια. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί εντός λίγων χρόνων. Για να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική θα χρειαστούν δεκαετίες». Όπως μεταφέρει το δημοσίευμα, ο πρώην επίτροπος έκανε αυτές τις δηλώσεις στη γερμανική κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας μάλιστα: «Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι, όσοι παρακολουθούν αυτήν την εκπομπή σήμερα θα είναι εν ζωή όταν το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v