Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατούλης: «Έχουμε το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις γιατί χρωστάμε πολλά»

Θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στις 11 του μήνα, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μέτρα σε βάρος μισθών συντάξεων και νέες φορομπηχτικές πολιτικές, εκτίμησε ο υπουργός. Οτιδήποτε άλλο είναι και σε βάρος της χώρας μας και σε βάρος της Ευρώπης.

Στρατούλης: «Έχουμε το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις γιατί χρωστάμε πολλά»
«Η Ελλάδα δεν είναι Ουγκάντα –χωρίς να υποτιμώ τη χώρα αυτή- για να ισχύσουν εδώ εργασιακές σχέσεις που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ» είπε στα Παραπολιτικά ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο υπουργός επανέλαβε πως είναι απαράβατη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης η μείωση μισθών και συντάξεων, την οποία έχουν τονίσει πολλές φορές όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ζητήματα νέας μείωσης συντάξεων και μισθών έχουμε κόκκινη γραμμή που έχουμε πει ότι είναι απαράβατη, όχι γιατί έχουμε κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό πείσμα αλλά γιατί δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί να γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.", υπογράμμισε.

Ο κ. Στρατούλης εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στις 11 του μήνα. «νομίζω ότι από την συνάντηση του πρωθυπουργού μας με την κα Μέρκελ όσο και κακόπιστος να είναι κάποιος όποια και ανάγνωση να κάνει φαίνεται ότι μπαίνουμε σε ένα οδικό χάρτη μέχρι 11 Μαΐου να έχει υπογραφεί ενδιάμεση συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο είναι και σε βάρος της χώρας μας και σε βάρος της Ευρώπης. Μέτρα σε βάρος μισθών συντάξεων και νέες φορομπηχτικές πολιτικές σαφώς και δεν θα έχει».

Ο υπουργός σημείωσε ταυτόχρονα πως «όταν χρωστάς πολλά το πρόβλημα το έχει ο δανειστής σου που θέλει να πάρει τα λεφτά και όχι εσύ» θέλοντας να δείξει μία άλλη οπτική για την διαπραγμάτευση. «Αυτό είναι ένα λαϊκό ρητό ισχύει και στις διεθνείς σχέσεις επομένως δεν βιαζόμαστε μόνο εμείς να κλείσει μια επωφελή συμφωνία πρέπει να βιάζονται λογικά και οι δανειστές της χώρας.», τόνισε.

Τέλος αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Στρατούλης είπε πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν υποχρέωση να δώσουν τα αποθεματικά τους παρά μόνο αν υπάρξει εθελοντική πρόθεση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v