Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωμανιάς: Καμία μείωση σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις

Τις τελευταίες εβδομάδες, κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ, όπως η Κριστίν Λαγκάντ και ο Πόουλ Τόμσεν, αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχουν προειδοποιήσει πως το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ρωμανιάς: Καμία μείωση σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις

Καμία μείωση δεν θα υπάρξει ούτε στις κυρίες ούτε στις επικουρικές συντάξεις. δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ. κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ, όπως η Κριστίν Λαγκάντ και ο Πόουλ Τόμσεν, αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχουν προειδοποιήσει πως το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο εάν δεν μεταρρυθμιστεί.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα – φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάργηση ορισμένων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – όμως τόνισε ότι είναι λάθος από την πλευρά των εταίρων να ζητούν μειώσεις συντάξεων.

Το ασφαλιστικό, μαζί με τα εργασιακά και τους συντελεστές του ΦΠΑ είναι τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που παραμένουν στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v