Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ησυχος: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 12 Μαΐου

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμά της και τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί την επόμενη εβδομάδα η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δημοψήφισμα ζητά ο Μητρόπουλος.

Ησυχος: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 12 Μαΐου

«Δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα μεγάλα ζιγκζάγκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Κώστας Ήσυχος με αφορμή πληροφορίες ότι το Ταμείο ζητά από τους Ευρωπαίους διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.

Ο κ. Ήσυχος τόνισε ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά προσεγγίσεις που θα ακυρωθούν αύριο από τους ίδιους οι οποίοι σήμερα λένε άλλα και σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η απομείωση του χρέους, ώστε να μην αποτελεί το μεγάλο καρκίνωμα για τις επόμενες γενιές.

Τέλος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμά της και τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί την επόμενη εβδομάδα η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί μέλημά της είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων.

«Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και δέσμευση του πρωθυπουργού απέναντι στον λαό να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπει στις καλένδες. Επομένως οι δανειστές πρέπει να κατανοήσουν ότι και αυτοί έχουν επιλογές και αυτοί έχουν διλήμματα, τα διλήμματα δεν είναι μόνο για εμάς».

Μητρόπουλος: Βλέπω μέτρα συνέχισης του μνημονίου

«Βλέπω μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μέτρα συνέχισης του υπάρχοντος μνημονίου» υπογράμμισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Επειδή θα πρόκειται για υπαναχώρηση από τις βασικές μας θέσεις θα πρέπει να εκφραστεί ο λαός με δημοψήφισμα πριν τα υπογράψουμε» πρόσθεσε δε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητρόπουλος, «η μάχη που δίνει τώρα ο κ. Τσίπρας είναι τα μέτρα αυτά να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα γίνεται.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση «να πάρει η ίδια πρωτοβουλία για το πολιτικό προσωπικό που έχει χρήματα στο εξωτερικό» με αφορμή την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v