Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Παπαδημούλης: Στήριξη της συμφωνίας από 162 βουλευτές ή εκλογές

Αν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, ξεκαθαρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δ. Παπαδημούλης: Στήριξη της συμφωνίας από 162 βουλευτές ή εκλογές

Προάγγελο μιας "δύσκολης" συμφωνίας αποτελεί η δήλωση-προειδοποίηση του Δημήτρη Παπαδημούλη εθνικές εκλογές εάν προκύψει θέμα δεδηλωμένης από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Δεδομένου ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επέκρινε, μέχρι τώρα, τα όποια σενάρια κάλπης, εκτιμάται ότι ανοίγει τον χορό των "μηνυμάτων" στους κυβερνητικούς βουλευτές (πρωτίστως του κόμματός του), μετά και τον "διχασμό" που φάνηκε στην Κεντρική Επιτροπή.

Η δήλωση του κ.Παπαδημούλη (στον 9,84) έχει ως εξής:

«Μία συμφωνία που θα φέρει και θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα στηριχθεί από τους 162 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στην ψηφοφορία για την έγκριση και την εφαρμογή αυτή της συμφωνίας, αυτή η δεδηλωμένη να επιβεβαιωθεί.

Αποκλείω να μπορεί να προχωρήσει το σενάριο: εγκρίνεται από 140 και κάποιους από την αντιπολίτευση και προχωράμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Σε μία τέτοια περίπτωση αν δεν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και σε αυτή την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες.

Η δική μου γνώμη σε ένα τέτοιο σενάριο ,παρότι προτρέχουμε, είναι ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει προχωράμε σε νέες εκλογές όπου κατεβαίνω με το πρόγραμμα που έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για την τετραετία συν την συμφωνία. Και ζητάω την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε τους επόμενους 44 μήνες με πιο συνεκτική πλειοψηφία, με πιο σαφή εικόνα. Και τότε δεν θα πάρει 36% θα πάρει 45% και όσοι κοντράρουν αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να υποστηρίξουν τη δική τους αντίπαλη θέση με διαφορετικό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v