Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοβότνι: Μη πληρωμή του ΔΝΤ δεν συνιστά χρεοκοπία

Η απόρριψη της πρότασης των θεσμών από την Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ριψοκίνδυνο κεφάλαιο για την χώρα, σύμφωνα με τον Αυστριακό κεντρικό τραπεζίτη Έβαλντ Νοβότνι.

Νοβότνι: Μη πληρωμή του ΔΝΤ δεν συνιστά χρεοκοπία

Η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ την Τρίτη αλλά αυτό δεν συνιστά χρεοκοπία, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι.

O ίδιος τόνισε πως η κρίσιμη ημερομηνία είναι στις 20 Ιουλίου, όταν και λήγει ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

«Σήμερα, όταν έληγε η διορία για το ΔΝΤ, η πληρωμή δεν έγινε. Αυτό δεν συνιστά άμεσα χρεοκοπία. Αντίθετα, αποτελεί ληξιπρόθεσμη οφειλή» ανέφερε ο Έβαλντ Νοβότνι, που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε ότι η απόρριψη της πρότασης των θεσμών από την Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ριψοκίνδυνο κεφάλαιο για την χώρα.

«Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις, αλλά πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο ότι μια άρνηση των προτάσεων των ευρωπαϊκών θεσμών σημαίνει πως ένα κεφάλαιο κλείνει και ανοίγει ένα δεύτερο που είναι πιο επικίνδυνο και δύσκολο, που έχει να κάνει με το πώς μια χώρα αντιμετωπίζει την πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ» ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v