Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα

Αναμένεται από στιγμή σε στιγμή.

Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα

Έντονη φημολογία αναπτύσσεται γύρω από το διάγγελμα που αναμένεται να κάνει από στιγμή σε στιγμή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η βασική εκδοχή είναι ότι θα εξηγήσει την νέα ελληνική πρόταση προς τον ESM.

Ωστόσο υπάρχουν και πληροφορίες ότι ενδέχεται να ακυρώσει το επερχόμενο δημοψήφισμα, οι οποίες πάντως διαψεύδονται από κυβερνητικούς κύκλους.

Όλα αυτά ενώ η ελληνική πρόταση πρόκειται να συζητηθεί σε πολύ βαρύ κλίμα στο απογευματινό Eurogroup, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ανοικτά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συμφωνία πριν το δημοψήφισμα, τονίζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, κι ενώ ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) περιμένει την απόφαση του Εurogroup για το αν θα ενεργοποιήσει ή όχι τις ρήτρες χρεοκοπίας μετά τη μη πληρωμή του ΔΝΤ.

Ομοίως απόψε συνεδριάζει και η ΕΚΤ, που αναμένεται να αποφασίσει αν θα αυξήσει τα απαιτούμενα ελληνικά ενέχυρα, αλλά και να προσδιορίσει την περαιτέρω στάση της ανάλογα με το τι θα αποφασίσει το Eurogroup για τις ρήτρες χρεοκοπίας του EFSF.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v