Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Δημοψήφισμα «παρωδία» για συμφωνία που δεν υπάρχει

Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, δηλώνει ο επικεφαλής της ΝΔ. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Ελλάδας.

Σαμαράς: Δημοψήφισμα «παρωδία» για συμφωνία που δεν υπάρχει

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για δειλία και ψεύδη που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βιώνει σήμερα, την οποία χαρακτήρισε ως τη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Ελλάδας, το οποίο, όπως είπε διακυβεύεται με την απώλεια κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και για το κλίμα του πανικού που προκλήθηκε από το κλείσιμο των τραπεζών και τον περιορισμό στις αναλήψεις. «Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και χρεοκόπησε τη χώρα. Χάσαμε κονδύλια ενώ μας έλεγε επί μήνες ότι δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο και τώρα παρακαλάει για νέο μνημόνιο» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ από realmedialive 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας και η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της οικονομίας με τις τράπεζες κλειστές. «Ήδη κάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες η οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι θέλει να μείνει στην Ευρώπη και καταγγέλλει όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς αρχηγούς». 

Χαρακτήρισε ως παρωδία το δημοψήφισμα της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για ενδοκυβερνητικούς τριγμούς από τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, την ώρα που κεντρική γραμμή του κόμματος παραμένει η ρήξη και το «όχι». 

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη και κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή να πουν ένα ηχηρό «ναι». 

«Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και ενωμένος. Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα της κυβέρνησης» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός δεν είχε την παλληκαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών! Δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών. Και ότι τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών! 

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες! Χωρίς Ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας. Με τράπεζες κλειστές. Με αδυναμία να πληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Και πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της. 

Ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται με μια κυβέρνηση σε πανικό! Η οποία, αφού έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων πολιτών, τους έφερε σε κατάσταση που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ στη ζωή τους! Ούτε που είχαν φανταστεί ποτέ…

Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα! Μείναμε στον αέρα χάνοντας κονδύλια 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη διατεθεί για τη χώρα με θυσίες του ελληνικού λαού! Ενώ μας έλεγε επί μήνες ότι δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο, τώρα… παρακαλάει για νέο Μνημόνιο! Και κάνει το εξής απίστευτο: Ενώ προσυπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με οκτώ δισεκατομμύρια λιτότητας την πρόταση των θεσμών, καλεί μετά τους πολίτες να κάνουν τι; Να την καταψηφίσουν αυτή την πρόταση! 

Ήδη, κάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες, η οικονομία καταρρέει, ο λογαριασμός μεγαλώνει, η ανεργία εκτοξεύεται…

Αυτό είναι το κόστος των αντιευρωπαϊκών επιλογών της κυβέρνησης. Και τώρα υποκρίνεται, για να μας πει ότι ακόμα διαπραγματεύεται, ότι θέλει δήθεν να παραμείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες! 

Και λέει ψέματα ότι θα πάει να διαπραγματευθεί μετά ξανά μαζί τους. Πως θα πάει; Όταν τους έχει καταγγείλει ως «εχθρούς»; Κι όταν όλοι τους πιστεύουν, ακόμα και οι σοσιαλιστές Ολάντ, Ρέντσι, Σουλτς, ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι για ευρώ ή δραχμή; 

Η κυβέρνηση κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας. Και τώρα η ίδια η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη: Τα κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύουν. Οι αγροτικές επιδοτήσεις κινδυνεύουν. Ο τουρισμός έχει ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα. Όλα όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια, βρίσκονται πια στον αέρα.

Και το αληθινά δραματικό: Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας υποφέρουν περισσότερο και απειλούνται πιο άμεσα. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που τόσο αδίστακτα ξεγέλασε, δεν βρίσκει να πει ούτε ένα συγγνώμη. 

Το χειρότερο: Δεν τους λέει ούτε πώς, ούτε πότε θα τελειώσει η αγωνία τους! Τους κοροϊδεύει και πάλι. Και μάλιστα, την πιο δραματική ώρα για τους συνταξιούχους, προχωράει σε χιλιάδες προσλήψεις στο κομματικό κράτος που, αυτές τις ώρες, συνεχίζει να φτιάχνει. 

Είναι μοιραίο το λάθος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα-παρωδία: Πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια! Σε διαπραγμάτευση που δεν υπάρχει! Για Πρόγραμμα που δεν υφίσταται! Με τους πολίτες αναστατωμένους να συνωστίζονται μπροστά σε κλειστές τράπεζες. Με την ίδια την κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Την ώρα που στελέχη της δημόσια ζητούν από τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει το δημοψήφισμα ή να υποστηρίξει το ΝΑΙ. Αυτοί τουλάχιστον άρχισαν να καταλαβαίνουν…

Εδώ και το Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλει ότι δεν εξασφαλίζονται οι δημοκρατικές προϋποθέσεις έκφρασης του ελληνικού λαού. 

Όμως, ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. Και δεν ανέχεται να τον προσβάλλει μια κυβέρνηση, επειδή έχει διαφορετική άποψη από τη δική της. Ξεχνάνε ότι εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ευρώπη, εδώ είναι Δημοκρατία! Τέτοιοι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση στον τόπο μας. 

Όπως έδειξε και η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όλα δείχνουν πλέον, ότι πέρα και πάνω από κόμματα, την Κυριακή οι Έλληνες θα πουν ένα ηχηρό ΝΑΙ! Ναι για την Ελλάδα! Ναι για την παραμονή της χώρας στον Ευρωπαϊκό δρόμο, στην καρδιά της Ευρώπης, στο ευρώ…

Υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές. Ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις τους… 

Αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο!

Αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη. Και η αποδοκιμασία μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα θέλει να διχάσει την κοινωνία μας. 

Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και πάνω απ’ όλα ενωμένος. Έχουμε περάσει πολλά δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά. Ενωμένοι και όρθιοι.

Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης. 

Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v