Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup: Περιμένουμε νέες προτάσεις από την Αθήνα

Οι υπουργοί οικονομικών θα εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το δημοψήφισμα, αναφέρει ανακοίνωση. Μονομερώς έφυγε η Αθήνα από τις διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέρος του ευρώ δηλώνει ο ισπανός υπουργός Οικονομικών.

Eurogroup: Περιμένουμε νέες προτάσεις από την Αθήνα

Αύριο στις 14:00 θα διεξαχθεί το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του οργάνου αναφέρεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα περιμένουν νέες προτάσεις από την Αθήνα.

«Το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Οι υπουργοί αναμένουν νέες προτάσεις από τις ελληνικές αρχές.

Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε μετά την μονομερή απόσυρση της ελληνικής κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) για ένα περιεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που προβλέπονταν με βάση τη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2015».

Ντάισελμπλουμ: Στόχος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα κάνει τις συζητήσεις με τους πιστωτές πιο δύσκολες, είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ωστόσο εξέφρασε ελπίδα ότι η διαδικασία μπορεί να διασωθεί.

"Δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση αμέσως. Μάλιστα, όταν οι προτάσεις απορρίπτονται, τότε η κατάσταση γίνεται απλά πιο δύσκολη", ανέφερε, συμπληρώνοντας πως εξακολουθούν να είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις.

Κατά τον ίδιο στόχος παραμένει η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v