Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος:Δεν θα δεχθούμε μη βιώσιμη λύση

Νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ευρώπη μετά την ψήφο της Κυριακής δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος. Πρόσθεσε πως το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα μείνει στην ιστορία. Εξήρε το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις.

Τσακαλώτος:Δεν θα δεχθούμε μη βιώσιμη λύση

Βιώσιμη λύση θα αναζητήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, μετά τη σαφή και ισχυρή εντολή που έλαβε από τον λαό, επεσήμανε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από τον απερχόμενο Γιάνη Βαρουφάκη.

«Το μήνυμα της Κυριακής, αυτό το 61%, θα μείνει στην οικονομική ιστορία, στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης και όχι μόνο», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και υπογράμμισε ότι «παρά την κατάσταση στις τράπεζες, παρά τη μη αμεροληψία των μέσων ενημέρωσης και των θεσμών και τις πιέσεις στους χώρους δουλειάς, αυτός ο λαός αντιστάθηκε.

Η ψήφος είχε ταξικά χαρακτηριστικά. Οι απλοί άνθρωποι είπαν ότι θέλουμε να εμπιστευτούμε αυτήν την κυβέρνηση για μια βιώσιμη λύση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο του κ. Βαρουφάκη τονίζοντας ότι χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα τον έχει δίπλα του για να του δίνει συμβουλές.

«Νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την Ευρώπη. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για συλλογικές λύσεις. Για κάτι καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας, για αυτούς που έχασαν τις δουλειές τους, για τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό», κατέληξε ο νέος υπουργός.

Βαρουφάκης: Τα μέτρα που ελήφθησαν για την ενίσχυση των εσόδων

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός δήλωσε πως«σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και ο τρόπος που πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να κεφαλαιοποιήσει αυτό το αποτέλεσμα».

Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο του διαδόχου του και πριν παραδώσει τη σκυτάλη αναφέρθηκε σε μια δέσμη μέτρων που λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τη βελτίωση της συλλογής εσόδων και την αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών.

Με τον Ευκλείδη έχουμε κοινή ανάγνωση στο πρόβλημα της οικονομίας, τόνισε, στόχος είναι να σπάσει ο αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «μας συνδέει μια κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων».

Ενδεικτικά ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε τα εξής:

• Την επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με ΓΓΔΕ για την έρευνα μαύρου χρήματος
• Τη διάρθρωση της φορολογικής διοίκησης
• Την προσπάθεια για ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των startups επιχειρήσεων
• Την επεξεργασία σχεδίου της ΓΓΠΣ για τρόπους βελτίωσης πληρωμών μέσω TAXISnet
• Την προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών
• Τον Εξορθολογισμό των υπηρεσιακών συμβουλίων και το δίκαιο μισθολόγιο των εφοριακών
• Την επεξεργασία της ανασύστασης των σωμάτων οικονομικών επιθεωρητών

Ο Γ.Βαρουφάκης έκλεισε την ομιλία του δίνοντας το γενικό περίγραμμα της πολιτικής του για την διαπραγμάτευση των τελευταίων πέντε μηνών λέγοντας με νόημα ότι «αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα μικρό φως»


Real.gr ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ από realmedialive
Real.gr ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v