Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο σχέδιο σύμβασης με τις κλινικές

Τη δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ' θέσης, χωρίς παραπάνω χρεώσεις, προβλέπει μεταξύ άλλων η νέα σύμβαση του υπουργείου Υγείας με τις κλινικές.

Νέο σχέδιο σύμβασης με τις κλινικές
Ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών, συμφωνήθηκε και υπεγράφη νέο σχέδιο σύμβασης με το οποίο για πρώτη φορά δημιουργείται ένα λειτουργικό και επωφελές πλαίσιο για τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

1. Για πρώτη φορά διασφαλίζεται ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός κλινών ΜΕΘ, 120 περίπου κατ' ελάχιστο, για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι οποίες εντάσσονται στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘ-ΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ. Οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται στις ως άνω ΜΕΘ δεν θα επιβαρύνονται με παραπάνω χρεώσεις.

2. Παρέχεται η δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ' θέσης, χωρίς παραπάνω χρεώσεις, δυνατότητα που δεν εξασφαλιζόταν με τις προηγούμενες συμβάσεις.

3. Για πρώτη φορά οι ιδιωτικές κλινικές θα αποζημιώνουν για τη διάθεση και διακίνηση φιαλών αίματος που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ μέχρι σήμερα όλο το κόστος το επωμιζόταν το δημόσιο.

Τέλος, σοβαρές ιατρικές πράξεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με επάρκεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως εμβολισμοί, ακτινοθεραπείες, και διακαθετηριακές βαλβίδες θα αποζημιώνονται με χωριστό κωδικό, χωρίς να επιβαρύνονται οι ασθενείς με επιπλέον χρεώσεις, κάτι που δεν ίσχυε με τις συμβάσεις του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v