Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιστρέφει στα παλιά γραφεία και σε παλιές νοοτροπίες

«Ολα τα μεγάλα και σταματημένα έργα έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ. Είναι προκλητικό ο κ. Μεϊμαράκης να μιλά γι' αυτά», υπογράμμισε η Ολγα Γεροβασίλη. Διεκδικούμε ως εφικτό στόχο την αυτοδυναμία, υπογράμμισε.

Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιστρέφει στα παλιά γραφεία και σε παλιές νοοτροπίες

«Η ΝΔ επιλέγει να γυρίσει στα παλιά της γραφεία, με παλιές νοοτροπίες», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.

Η Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη χθεσινή ομιλία του Ε. Μεϊμαράκη, «ο οποίος με θράσος και ψέματα μίλησε για σταματημένα έργα στην Ιονία Οδό», τόνισε ότι «όλα τα μεγάλα και σταματημένα έργα έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ. Είναι προκλητικό ο κ. Μεϊμαράκης να μιλά γι' αυτά».

Υπενθύμισε την υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, έργα κόστους και με ρήτρες εκατοντάδων εκατομμύριων που, όπως είπε, είναι σταματημένα ή μη εκτελεσμένα. Για την Ιονία Οδό, τόνισε ότι είναι ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αυτοδυναμία, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί, να γυρίσουμε στα παλιά».

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ξεκαθάρισε πως «οι συνεργασίες γίνονται επί προγραμματικών θέσεων κοινώς αποδεκτών», τονίζοντας πως «δεν βάζουμε την ιδεολογική μας καθαρότητα πάνω από όλα, αλλά τις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Υπογράμμισε πως «το θέμα των συνεργασιών ανάγεται σε μείζον στις συζητήσεις, κυρίως από αυτούς που ήδη έχουν αποδεχτεί την ήττα τους. Εμείς δεν έχουμε αποδεχτεί ήττα στις εκλογές. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε νικητές σε αυτές τις εκλογές και διεκδικούμε ως εφικτό στόχο την αυτοδυναμία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι «οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είναι και προεκλογικές και μετεκλογικές» και τόνισε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία, παλεύοντας το μεγάλο ζήτημα, που είναι το χρέος, για να δοθεί ανάσα για το μέλλον και ταυτοχρόνως διεκδικούμε και αυτά τα οποία καταθέτουμε στον προεκλογικό διάλογο».

Η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε σχετικά ότι «από χθες έχουμε βάλει το ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ όσον αφορά στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Έχουμε βάλει προγραμματικά ερωτήματα επί των οποίων δεν παίρνουμε απαντήσεις».

Κλείνοντας, είπε ότι «είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και παλεύουμε μέσα στην ΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v