Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Δύο ανεξάρτητες αποτιμήσεις για κάθε ιδιωτικοποίηση

Δύο ανεξάρτητους αποτιμητές θα προσλαμβάνει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε κάθε διαγωνισμό, με στόχο να ενισχυθεί η διαφάνεια και να αποφευχθούν οι γκρίνιες του παρελθόντος για το τίμημα πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

ΤΑΙΠΕΔ: Δύο ανεξάρτητες αποτιμήσεις για κάθε ιδιωτικοποίηση

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), "αποβλέποντας στην περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας των διαδικασιών του και στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος", αποφάσισε τη λήψη και δεύτερης ανεξάρτητης αποτίμησης καταρχήν για όλες τις εν εξελίξει διαγωνιστικές διαδικασίες αξιοποίησης συμμετοχών του (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ).

Η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με το γεγονός πως στο παρελθόν υπήρξαν παράπονα αλλά και δικαστικές προσφυγές, που συνδέονταν με το τίμημα στο οποίο πωλήθηκαν κρατικά περιουσιακά στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως π.χ. στην περίπτωση της πώλησης και επαναμίσθωσης κτιρίων του δημοσίου. Παράπονα είχαν εκφραστεί -ενώ είχε διαταχθεί και δικαστική έρευνα - και για τη χαμηλή αποτίμηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η οποία ήταν σχεδόν τέσσερις φορές χαμηλότερη από το τίμημα του 1,23 δισ. που πρόσφερε η γερμανική Fraport.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, συναντήθηκε, σήμερα, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Arkady Dvorkovich, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του δεύτερου στη χώρα μας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε διαγωνισμούς που είναι εν εξελίξει και όπου εκδηλώνεται το ρωσικό ενδιαφέρον. Επίσης συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και σε άλλους τομείς που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Έμφαση δόθηκε σε τομείς Υποδομών, Τουρισμού και Ενέργειας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v