Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση.

Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία
Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Γιατί να μην αντέξει;", αναρωτήθηκε σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αντέξει η πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν αποδεχθεί τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αρνιόταν τα πάντα, "το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία".

Μάλιστα είπε ότι η επιλογή του νυν πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση "αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη" όμως τόνισε ότι "ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα".

Για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και δεν έγινε αποδεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να την κρίνει ο ελληνικός λαός που είναι ο τελικός κριτής.

Αναφορικά μάλιστα με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης "δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση".

Για το ασφαλιστικό σημείωσε γίνεται μια "μεγάλη προσπάθεια" και "δεν έχουμε καταλήξει ακόμα" ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι "με κοντόφθαλμες επιλογές".

Όπως ανέφερε, "αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές" και δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v