Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούν να μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις

Θέλουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε τους συνταξιούχους με νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να είναι ούτε κοινωνικά δίκαιο αλλά θα επιβαρύνει και τις υφεσιακές τάσεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούν να μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις

«Οι κύριες συντάξεις δεν μπορεί να μειωθούν άλλο. Αυτό είναι πράγματι εθνική ανάγκη, όχι μόνο εθνική γραμμή», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ. 

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η Αθήνα επιμένει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. «Αυτό θα πρέπει να είναι η βάση αναφοράς που έχουμε και στα εργασιακά και στις συντάξεις. Ανέπτυξα στον κ. Σμιτ ότι εμείς θέλουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε τους συνταξιούχους με νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να είναι ούτε κοινωνικά δίκαιο αλλά θα επιβαρύνει και τις υφεσιακές τάσεις της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ασφαλιστικό, με τον κ. Σμιτ να δηλώνει ότι είναι «ένα περίπλοκο ζήτημα. Σίγουρα επιθυμία όλων είναι να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες. Πρέπει όμως οι μεταρρυθμίσεις να γίνονται με κοινωνική ισορροπία. Η Προεδρία του Λουξεμβούργου έχει τονίσει πολλές φορές ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική διάσταση έντονη στην Ε.Ε. και ότι δεν αρκεί να μιλούμε μόνο για οικονομία, για δημοσιονομική προσαρμογή ή και εξυγίανση».

Η ΕΕ μιλάει για το τριπλό Α στο κοινωνικό επίπεδο, δηλαδή την αξιολόγηση στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, και ότι θα πρέπει όλες αυτές οι πολιτικές να σέβονται και να τηρούν τις κοινωνικές ισορροπίες, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v