Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bild: Διορία δανειστών σε Τσίπρα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην πρωθυπουργία έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησε: κάνοντας κόλπα, μεταθέτοντας -όπως τονίζει- για την επόμενη χρονιά σημαντικές και σκληρές μεταρρυθμίσεις".

Bild: Διορία δανειστών σε Τσίπρα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου
Για τελευταία διορία των δανειστών στον Αλέξη Τσίπρα να υλοποιήσει όλες τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα.

"Η τρόικα των δανειστών ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν θέτει στον Eλληνα πρωθυπουργό μια τελευταία διορία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Εντούτοις, στο εσωτερικό ο Τσίπρας έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θα αναβάλει εκ νέου τα επίμαχα νομοσχέδια", γράφει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Mega.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην πρωθυπουργία έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησε: κάνοντας κόλπα, μεταθέτοντας -όπως τονίζει- για την επόμενη χρονιά σημαντικές και σκληρές μεταρρυθμίσεις" και σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, μάλιστα "χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με σημαντικούς πιστωτές".

"Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις", συνεχίζει το δημοσίευμα, "οι οποίες, στη βάση των συνθηκών για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, πρέπει να περάσουν ως νόμος από τη Βουλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου".

Μπορεί να τίθεται σήμερα προς ψήφιση ένα μεγάλο νομοθετικό πακέτο, εντούτοις, επισημαίνεται ότι "στο άψε-σβήσε ο ακροαριστερός πρωθυπουργός άφησε να διαγραφούν από την ημερήσια διάταξη τρία αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, τα οποία δεν θέλει να εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος -συμπεριλαμβανομένων μειώσεων στις επικουρικές-, στην υψηλότερη φορολόγηση των αγροτών και στη δυνατότητα για τις τράπεζες να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v