Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

Με αφορμή την επιστολή του Γερούν Ντάισελμπλουμ προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, πηγές του υπο. Οικονομικών σημείωναν ότι «πουθενά δεν ζητά επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση».

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

Φωτιές νέων μέτρων επιχειρεί να σβήσει το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας ότι εκκρεμεί η εφαρμογή μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2016 διευκρινίζοντας όμως ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται ήδη στη συμφωνία με τους δανειστές και στον προϋπολογισμό και επομένως, παρ’ ότι μέτρα, δεν είναι …νέα.

Το κοστούμι των «μη νέων μέτρων», υπολογίζεται από το υπουργείο Οικονομικών πρακτικά σε 1,8 δισ. ευρώ και όπως προκύπτει από τις σχετικές διαρροές θα ψηφιστούν φέτος αλλά θα εφαρμοστούν σε ορίζοντα τριετίας έως το 2018.

Με αφορμή την επιστολή του Γερούν Ντάισελμπλουμ προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν με νόημα ότι στην επιστολή ο πρόεδρος του Eurogroup «πουθενά δεν ζητά επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση».

Τα συγκεκριμένα μέτρα, προσέθεταν οι ίδιες πηγές, όπως επανειλημμένως έχει διευκρινιστεί από τον Υπουργό Οικονομικών, δεν αποτελούν κάποια νέα απαίτηση των θεσμών. «Τουναντίον:

· αποτελούν υποχρέωση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους,

· συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016,

· είναι συνολικού ύψους 1% του ΑΕΠ,

· προγραμματίζονται να νομοθετηθούν το 2016,

· προγραμματίζονται να εφαρμοστούν τα έτη 2017 και 2018,

· αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v