Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σβήστηκαν» τα... ποδοσφαιρικά αδικήματα για το «Κoriopolis»

Η μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων δωροδοκίας-δωροληψίας αλλά και διαστρέβλωσης αγώνων που αφορούσε τις υποθέσεις 2008-2011 οδήγησε στην παραγραφή τους λόγω παρέλευσης τριών ετών!

«Σβήστηκαν» τα... ποδοσφαιρικά αδικήματα για το «Κoriopolis»
Λίγους μήνες πριν από την εκδίκαση των υποθέσεων για το «Koriopolis» από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων - έχουν οριστεί για τον προσεχή Απρίλιο-, αυτά τα αδικήματα δεν θα έχουν καμία συνέπεια για τους κατηγορούμενους σε αθλητικό επίπεδο!

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία διαπίστωσαν ότι τα αδικήματα που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους έχουν παραγραφεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι κανονισμοί που ίσχυαν έως το 2011 (σ.σ. η υπόθεση αφορά αγώνες που θεωρήθηκαν στημένοι την περίοδο 2008-2011) προβλέπουν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και αυτό του στοιχηματισμού παραγράφονται τρία χρόνια μετά την τέλεσή τους, ενώ το αδίκημα της διαστρέβλωσης αγώνα σε ένα μήνα από την τέλεσή του.

Κατά συνέπεια, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση -κάποιοι εκ των οποίων κατέχουν θεσμικές θέσεις στο ποδόσφαιρο- δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους ασκηθεί ποινική δίωξη από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v