Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μπλόκα η απόφαση για τις κυβερνητικές προτάσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες δηλώνουν ότι έγινε ουσιαστικός διάλογος και πως θα μεταφέρουν τις θέσεις της κυβέρνησης στα μπλόκα για να ληφθούν αποφάσεις. Οι προτάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση της χώρας τόνισε ο Τσίπρας.

Στα μπλόκα η απόφαση για τις κυβερνητικές προτάσεις

«Εγινε ουσιαστικός διάλογος», υποστηρίξε ένας εκ των συνδικαλιστών μετά την πολύωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. O Β. Παπαγιαννούλης που δήλωσε πως εκπροσωπεί 39 μπλόκα συμπλήρωσε πως «παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για ασφαλιστικό-φορολογικό και κόστος παραγωγής. Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και θα μιλήσουμε για τις προτάσεις. Στις γενικές συνελεύσεις θα ληφθούν αποφάσεις».

Εταιρος συνδικαλιστής, εκπρόσωπος μπλόκων της Πελοποννήσου είπε ότι συζητήθηκαν όλες οι προτάσεις. Οι αγρότες στα μπλόκα με γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουν για το εάν είναι ικανοποιητικές οι προτάσεις της κυβέρνησης.

Μόνιμο συμβούλιο διαλόγου με αγρότες εισηγείται ο Τσίπρας

Πρέπει να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο και να συζητήσουμε τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα, είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους αγρότες και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, αλλά παράλληλα θέλει να εγκαινιάσει έναν ευρύτερο διάλογο.

Πρότεινε μόνιμο συμβούλιο στο οποίο θα εκπροσωπηθεί το αγροτικό κίνημα, οι θεσμικοί φορείς, ώστε να σχεδιάσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της εκπροσώπησης δημιουργεί ανταγωνισμούς. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε. Νομίζω ότι το κίνημα έχει ωριμάσει, ώστε να κινηθεί με αυτοτέλεια και να έχει αποτελέσματα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς τις θέσεις και τις προτάσεις των αγροτών. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορεί οι θέσεις και οι προτάσεις να μη λαμβάνουν υπόψη τις ευρύτερες συνθήκες της οικονομίας μέσα στις οποίες λειτουργούμε», πρόσθεσε.

«Αν δεν ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις, ούτε για έξοδο από την κρίση».

Η συνάντηση ξεκίνησε με εντάσεις καθώς οι εκπρόσωποι της Ενωσης Νέων Αγροτών και αυτοί των Κτηνοτρόφων και των Αλιέων κατήγγειλαν ότι δεν τους επέτρεψαν να παραβρεθούν στην συνάντηση καθώς δεν ήταν στην λίστα. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έβαλε βέτο μόνο για έναν άνθρωπο που ήταν έως πρότινος στην ΕΒΖ και τώρα παρουσιάζεται ως συνδικαλιστής καθώς και ότι είναι ανοικτή για συνάντηση με τους νέους αγρότες με το ραντεβού να κανονίζεται μέσω υπ. Αγρ. Ανάπτυξης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v