Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Η δημοσιογραφική απάτη του Βαξεβάνη

Για μεγάλη δημοσιογραφική απάτη προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, μιλά ο επικεφαλής της MIG σε ανακοίνωσή του. «Το πρόβλημα είναι αυτοί που τον καλύπτουν και τον στηρίζουν». «Ακόμα περιμένω πρόσκληση των αρμοδίων να καταθέσω τα εμπιστευτικά στοιχεία που διαθέτω», τονίζει.

Βγενόπουλος: Η δημοσιογραφική απάτη του Βαξεβάνη

«Δεν πρόκειται να υπερισχύσει ο ολοκληρωτισμός και οι εκβιαστικές πρακτικές του υπόκοσμου και της αλητείας», δηλώνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc. Κάνει λόγο για «μνημείο λάσπης, ανακριβειών, ποινικών αδικημάτων αλλά και δημοσιογραφικής απάτης». 

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Βαξεβάνης αλλά αυτοί που τον καλύπτουν και τον στηρίζουν στις πρωτοφανείς εκβιαστικές προς τη Δικαιοσύνη και παράνομες πρακτικές του», τονίζει και καταλήγει σημειώνοντας ότι «ακόμη περιμένω πρόσκληση από τα αρμόδια όργανα της ευνομούμενης Ελληνικής Πολιτείας, για να καταθέσω τα εμπιστευτικά στοιχεία που διαθέτω επί του θέματος και τα οποία δεν επιθυμώ, από σεβασμό στην έννομη τάξη, να δημοσιοποιήσω».

Αναλυτικά η δήλωση:

Μετά τη δημόσια αποκάλυψη του ποιού του και των πρακτικών του, ο Βαξεβάνης έχει καταληφθεί από αμόκ λασπομπουρδολογίας κερδίζοντας επαξίως άλλες 6 μηνύσεις. Αποκορύφωμα το τεύχος 96 του περιοδικού Hot Doc το οποίο είναι μνημείο λάσπης, ανακριβειών, ποινικών αδικημάτων αλλά και δημοσιογραφικής απάτης. Με όλα αυτά θα ασχοληθούν οι δικηγόροι μου, άλλωστε είναι τόσα πολλά τα ψέματα και οι ανακρίβειες, ώστε θα χρειαζόμουν και εγώ ένα περιοδικό για να του απαντήσω, όμως επιθυμώ να τονίσω απλώς το μέγεθος της δημοσιογραφικής απάτης του.

Δημοσιεύει λοιπόν, μεταξύ άλλων, μία απόρρητη έκθεση της PWC για διάφορα δάνεια και τις εξασφαλίσεις τους που έχει ημερομηνία 23-5-2012. Την έκθεση αυτή την είχε φέρει και στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση και εκρίθη ότι ήταν άνευ ουσίας, διότι το να είναι υποκαλυμμένα δάνεια πέντε και έξι χρόνια μετά την εκταμίευσή τους, προϊούσης της οικονομικής κρίσης, είναι απόλυτα φυσιολογικό, άλλωστε έτσι έχουν δημιουργηθεί τα κόκκινα δάνεια σε όλο το τραπεζικό σύστημα.

Όμως, ο Βαξεβάνης την παρουσιάζει εκ νέου με απόλυτη γνώση και πρόθεση ότι διαπράττει μια μεγάλη δημοσιογραφική απάτη, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις στο κοινό του. Γνωρίζει δε και αποκρύπτει ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος και ο πραγματογνώμονας διαπίστωσαν ότι όλα τα δάνεια κατά τη χορήγησή τους ήταν επαρκώς εξασφαλισμένα.

Παράλληλα βέβαια αποκαλύπτει προστατευόμενα προσωπικά δεδομένα και απόρρητα στοιχεία διαπομπεύοντας ανθρώπους και επιχειρήσεις, όταν μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη εξοφλήσει τα δάνεια που αναφέρονται. Επίσης, κατά τη γνωστή του τακτική, δεν παραλείπει να επιτεθεί και να διαπομπεύσει ονομαστικά και τη σύνθεση του δικαστηρίου, που με μεγάλη επιείκεια τον καταδίκασε μόνο σε 26 μήνες φυλάκιση, εκφοβίζοντας έτσι και τους μελλοντικούς δικαστές του.

Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Βαξεβάνης αλλά αυτοί που τον καλύπτουν και τον στηρίζουν στις πρωτοφανείς εκβιαστικές προς τη Δικαιοσύνη και παράνομες πρακτικές του, που δεν βρίσκουν μία δήλωση για να τον αποδοκιμάσουν δημόσια και που δεν επεμβαίνουν για τη δίωξή του λόγω διάπραξης σωρείας ποινικών αδικημάτων. Όμως η Ελλάδα που προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους δεν συνάδει με Ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και οι στόχοι τους δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Δεν πρόκειται να υπερισχύσει ο ολοκληρωτισμός και οι εκβιαστικές πρακτικές του υπόκοσμου και της αλητείας.


Υ.Γ. Ακόμη περιμένω πρόσκληση από τα αρμόδια όργανα της ευνομούμενης Ελληνικής Πολιτείας για να καταθέσω τα εμπιστευτικά στοιχεία που διαθέτω επί του θέματος και τα οποία δεν επιθυμώ, από σεβασμό στην έννομη τάξη, να δημοσιοποιήσω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v