Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Συμπαραγωγή καλάσνικοφ με Ρωσία όταν λήξει το εμπάργκο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία». Διευκρίνισε ότι τα καλάσνικοφ θα κατασκευαστούν όταν λήξει το εμπάργκο στη Ρωσία.

Καμμένος: Συμπαραγωγή καλάσνικοφ με Ρωσία όταν λήξει το εμπάργκο
Τη συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία όταν τελειώσει το εμπάργκο προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία η επέκταση των συνεργασιών των αμυντικών μας βιομηχανιών με άλλες βιομηχανίες. Διότι, η Ελλάδα, καταρχήν, μπορεί να προσφέρει, έχοντας τη συμπαραγωγή ενός προϊόντος με μία χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εκτός ΕΕ, τη δυνατότητα πιστοποίησης του προϊόντος, δηλαδή να πιστοποιηθεί ένα προϊόν το οποίο παράγεται σήμερα στη Ρωσία.

Θα ήθελα να σας πω, ότι μόλις τελειώσει το θέμα του εμπάργκο, υπάρχει ήδη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσίας και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για την παραγωγή του "καλάσνικοφ" στην Πάτρα. Μόλις τελειώσει το θέμα των μέτρων του εμπάργκο, θα ξεκινήσει η συμπαραγωγή» δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «το προϊόν το οποίο θα παραχθεί στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα πάρει το πιστοποιητικό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία» καθώς θα «δίνει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες».

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη για το αν πρόκειται τα καλάσνικοφ να κατασκευαστούν στο Αίγιο ο κ. Καμμένος απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά της εταιρείας. Δεν μπορούμε ακόμη να ξεκινήσουμε την παραγωγή λόγω των μέτρων του εμπάργκο που υπάρχει, όμως είμαστε έτοιμοι με το που θα αρθούν τα μέτρα, θα προχωρήσουμε στη σύναψη, μάλλον η συμφωνία έχει γίνει - το MοU - στην αρχή της παραγωγής».

Στην ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη για το αν το ΝΑΤΟ θα πάρει καλάσνικοφ απάντησε πως «δεν ξέρω αν θα πάρει το ΝΑΤΟ "καλάσνικοφ", πάντως όταν παραχθούν σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ παίρνουν το πιστοποιητικό του ΝΑΤΟ και μπορούν να πωληθούν και σε χώρες του ΝΑΤΟ».

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v