Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Δευτέρα έτοιμες οι τράπεζες για τη χαλάρωση των capital controls

Ολες οι αλλαγές θα ισχύουν αναδρομικά, όπως ορίζει η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Από Δευτέρα έτοιμες οι τράπεζες για τη χαλάρωση των capital controls

Από Δευτέρα θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls, καθώς σύμφωνα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μηχανογραφικές προσαρμογές. Ξεκαθαρίζει παράλληλα, ότι υπάρχει αναδρομική ισχύ για τις τραπεζικές κινήσεις που μεσολάβησαν.

«Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ θα ολοκληρώσουν έως την 1 Αυγούστου 2016 τις απαιτούμενες μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου 2016, όλες τις άρσεις των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων που υιοθετήθηκαν με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Αριθ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001080 ΕΞ 2016/Χ.Π. 1475 (ΦΕΚ Β΄ 2282/22.7.2016)», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών σημειώνει ακόμα ότι «τα συστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ έχουν ήδη προσαρμοστεί, από την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, προκειμένου μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες να μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v