Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αντιεξουσιαστές από τον Γ. Κουμουτσάκο. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οπως επισημαίνεται, «ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό».

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με το περιστατικό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει. Ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών.

Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας.

Έστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v