Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλό ντέρμπι τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Παράλληλα με το EwG που ξεκινά και επίσημα το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς, Τσακαλώτος και Σταθάκης βλέπουν τον Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. Χρέος και μεσοπρόθεσμο στο «μενού» της συνάντησης.

Διπλό ντέρμπι τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Η ατζέντα σίγουρα θα είναι πλούσια. Τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης θα έχουν συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την ώρα όπου σε επίπεδο EwG θα συζητείται για μια ακόμα φορά το ελληνικό ζήτημα, με έμφαση στα βραχυχρόνια μέτρα διευθέτησης του χρέους.

Ξεκινώντας από τη Δευτέρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από καυτά θέματα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της κατάθεσης και της ψήφισης του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμούσε συρρίκνωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά, πλην όμως προσέκρουσε στην κάθετη αντίδραση των δανειστών, της Κομισιόν περιλαμβανομένης.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά το Eurogroup της 9ης του μήνα, αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο στην υλοποίηση 15 προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ ενώ στις 17 Οκτωβρίου, με βάση τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v