Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλεξιάδης: Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, πρέπει να έχουμε έναν πιο δίκαιο φόρο

Δεν υπερασπιζόμαστε τον ΕΝΦΙΑ, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό, υπογράμμισε ο Τρ. Αλεξιάδης. Εξετάζονται λύσεις για όσους έχουν μεγάλη περιουσία αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον φόρο.

Αλεξιάδης: Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, πρέπει να έχουμε έναν πιο δίκαιο φόρο

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα, ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Και σημείωσε: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», ενώ ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v