Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον... ημιτελικό μπαίνει ο διαγωνισμός για τη ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος

Στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους τρεις ομίλους που συμμετέχουν στη διαδικασία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος, προϋπολογισμού περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Στον... ημιτελικό μπαίνει ο διαγωνισμός για τη ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος

Και οι τρεις υποψήφιοι όμιλοι συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για την κατασκευή και εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας - Περάματος καθώς και των οδικών προσβάσεων. Πρόκειται για τους ομίλους ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ καθώς και την κοινοπραξία Vinci Concessions - Vinci Highways - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. 

Το κόστος του έργου εκτιμάται μεταξύ 350 και 400 εκατ. ευρώ. Εκτός από την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας, περιλαμβάνει και την παράκαμψη Περάματος καθώς και τη σύνδεση με τη λεωφόρο Σχιστού. Η σήραγγα θα καταλήγει στα Παλούκια Σαλαμίνας και στη συνέχεια, μέσω νέου οδικού άξονα και μικρότερης σήραγγας, θα καταλήγει στην πόλη της Σαλαμίνας.

Η υποθαλάσσια ζεύξη πρόκειται να αντικαταστήσει ένα από τα πλέον αποδοτικά πορθμεία της Ευρώπης μεταξύ του Περάματος και της Σαλαμίνας καθώς εκτός από τους κατοίκους εξυπηρετούνται καθημερινά και οι εργαζόμενοι στο ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο όμιλος που θα κατασκευάσει την υποθαλάσσια σήραγγα θα εισπράττει διόδια για την περίοδο παραχώρησης. Το έργο είχε προκηρυχθεί με αρχική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών τον Ιούλιο του 2012, αλλά έκτοτε είχαν δοθεί πολλές παρατάσεις και έχει υπάρξει πλήθος αλλαγών στα τεύχη του διαγωνισμού, με τελευταίες τις τροποποιήσεις που έγιναν φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v