Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεμινάριο για φορολογικές αλλαγές και ασφαλιστικά γραφεία

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό κέντρο της Insurance Innovation στην οδό Μητροπόλεως 14, Θεσσαλονίκη. Το κόστος συμμετοχής είναι στα τριάντα ευρώ.

Σεμινάριο για φορολογικές αλλαγές και ασφαλιστικά γραφεία

Η Insurance Innovation διοργανώνει ένα νέο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την ανάπτυξη αλλά και τις επιλογές που έχουν τα μικρά και μεσαία ασφαλιστικά γραφεία εν καιρώ έντονης φορολογικής μεταβλητότητας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τις εποχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό κέντρο της Insurance Innovation στην οδό Μητροπόλεως 14, Θεσσαλονίκη από τις 16.00 έως τις 18.30

Σε αυτές τις 2,5 ώρες ο οικονομικός σύμβουλος Τηλέμαχος Μαλγαρινός θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να πάρουν εκείνες τις επιχειρηματικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό τους γραφείο που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στην υπάρχουσα φορολογική καταιγίδα αλλά και θα συζητήσει μαζί τους για τις επιλογές που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο workshop:

- Οι φορολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
- Διαφορές μεταξύ ατομικής, ΙΚΕ,ΑΕ, ΕΠΕ κλπ. Πότε συμφέρει η ίδρυση της κάθε επιχείρησης.
- Γενικές αρχές οικονομικών που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων
- Οι νέες κλίμακες υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ. (Πώς επηρεάζεται η ασφάλισή μου όταν ασκώ και άλλο επάγγελμα; Πχ: μισθωτός) Πίνακες και παραδείγματα.

-Ποιες είναι οι νέες κλίμακες φορολογίας ανά κατηγορία εισοδήματος και ανά είδος επιχείρησης ;

- Εισαγωγή στις μορφές των επιχειρήσεων. Βασικά χαρακτηριστικά. Κριτήρια επιλογής; (τι επιχείρηση θέλω να κάνω αλλά και τι επιχείρηση πρέπει να κάνω)
- Γιατί η συνένωση είναι μια πρακτική που πρέπει να ωριμάσει γρήγορα στη συνείδηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών; Από τι εξαρτάται; Είναι για όλους το κύριο επάγγελμα; Πόσο ασχολείται ο καθένας; Ποια τα φορολογικά και άρα και οικονομικά οφέλη; Ποια η νομική πλευρά;

-Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: Φορολογία; Ασφάλιση; Οικονομοτεχνική μελέτη; Κύρια ή συμπληρωματική ενασχόληση;
- Γενικά ζητήματα στις επιχειρήσεις μας (δαπάνες, παροχές σε είδος, νέες μέθοδοι ελέγχου, οφειλές-κατασχέσεις)
- Υποχρέωση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για εγγραφή τους στο ΓΕ.ΜΗ από 01/01/2015. Τι σημαίνει αυτό;

- Αλλαγές προσεχώς. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;
- Γενικά ζητήματα φορολογίας επιχειρήσεων.

Πού απευθύνεται το workshop

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και σε νέους που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και θέλουν να ξεκινήσουν το δικό τους ασφαλιστικό γραφείο.
Το workshop δεν θα αποτελέσει απλά ένα σεμινάριο αλλά μία ολοκληρωμένη προσέγγιση με συζήτηση και διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων με σκοπό όχι μόνο την ενημέρωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Κόστος συμμετοχής στο workshop

30€

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής καθώς και πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Σύντομο βιογραφικό του εισηγητή

Ο Τηλέμαχος Μαλγαρινός είναι οικονομικός σύμβουλος και λογιστής με 18ετή εμπειρία. Επί μια δεκαετία διετέλεσε στέλεχος λογιστικής εταιρείας, ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τη δική του εταιρία παρέχοντας λογιστικές- φοροτεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η επαγγελματική του κατάρτιση αφορά στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το τμήμα <> της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v