Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα ο Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφράσει τη στήριξη του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να μπει η ελληνική οικονομία σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας και ευημερίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Εκτίμηση για την γενναιοδωρία των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες.

Στην Αθήνα ο Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου

Την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα επιβεβαίωσε με σημερινή του ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφράσει  τη στήριξη του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να μπει η ελληνική οικονομία σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας και ευημερίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ομπάμα θα εκφράσει την εκτίμηση του στην γενναιοδωρία που έχει δείξει ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος:

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στο Περού από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου. Το ταξίδι αυτό θα υπογραμμίσει την δέσμευση του προέδρου στην διατλαντική αλληλεγγύη, σε μια ισχυρή και ενοποιημένη Ευρώπη και στην συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Το πρόγραμμα του προέδρου θα τονίσει τις συνδέσεις ανάμεσα στα αμυντικά μας συμφέροντα και στην οικονομική μας ατζέντα, τις προσπάθειες μας να προωθήσουμε μια ισορροπημένη, βιώσιμη και ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και την στήριξη μας στην απελευθέρωση του εμπορίου και στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που μειώνουν τις ανισότητες και προσφέρουν ευκαιρίες για την μεσαία τάξη σε όλο τον κόσμο καθώς και για τοπικούς οικονομικούς θεσμούς που ενισχύουν την ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου και θα επισκεφτεί τον Έλληνα πρόεδρο Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Τσίπρα και θα επανεπιβεβαιώσει τη στήριξη μας στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να μπει η ελληνική οικονομία σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας και επιστροφής στην ευημερία. Στην γενέτειρα της δημοκρατίας, ο πρόεδρος θα επανεπιβεβαιώσει επίσης την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών, που έχουν κάνει τόσα για να φέρουν ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος θα καταστήσει σαφές ότι εκτιμούμε την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που έχουν επιδείξει η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός έναντι των μεταναστών και των προσφύγων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v