Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρυφωνόπουλος: Ετήσια αύξηση 5% στη διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα

«Στην ευρωπαϊκή κλίμακα, η χώρα μας κατατάσσεται στη 13η θέση, ενώ σε διεθνή κλίμακα αναμένεται να αναρριχηθεί στην 16η θέση μέσα στα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο ΓΓ του ΕΟΤ Δ. Τρυφωνόπουλος.

Τρυφωνόπουλος: Ετήσια αύξηση 5% στη διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα
Σημαντική αύξηση( +5%) στον ετήσιο ρυθμό διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα, διαπιστώνει η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων (International Congress & Convention Association), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του 2016.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του «Thessaloniki Convention Bureau" δηλαδή του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης,με θέμα: « Η σημασία της βιομηχανίας MICE και ο ρόλος του Convention Bureau".

Όπως είπε ο κ Τρυφωνόπουλος: « Στην ευρωπαϊκή κλίμακα, η χώρα μας κατατάσσεται στη 13η θέση, ενώ σε διεθνή κλίμακα αναμένεται να αναρριχηθεί στην 16η θέση μέσα στα επόμενα χρόνια». Και πρόσθεσε: «Η προσέλκυση συνεδρίων στην Ελλάδα ευνοείται, παρά την περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας που διανύουμε και τα έκτακτα γεωπολιτικά ζητήματα που κυριάρχησαν διεθνώς (Brexit, προσφυγικό, τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης κλπ) και τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν μοιραία το τουριστικό ρεύμα προς την χώρα μας. Η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αντιστραφεί, ενώ η προσφορά οικονομικών πακέτων σε δημοφιλείς προορισμούς έχει τροφοδοτήσει εκ νέου το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα».

Ο Γ.Γ. ΕΟΤ κάλεσε για μία ακόμη φορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συντονισμένη προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. «Ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Είναι εθνική υπόθεση. Είναι το πιο στιβαρό μας βήμα στο δρόμο προς την ανάπτυξη. Είμαστε ανοικτοί σε πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού συνεδρίων αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη ποιοτικών υποδομών και υπηρεσιών, που διαθέτουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v