Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Public Issue: Δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση το 92%

Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα θα ήταν μια κυβέρνηση της ΝΔ, λέει το 32% έναντι 14%, που θεωρεί ότι είναι καλύτερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ωστόσο, το 52% εκτιμά ότι καμία από τις δύο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Public Issue: Δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση το 92%

Την οργή τους για την κατάσταση της χώρας αλλά και τη δυσαρέσκειά τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση εκφράζουν οι Ελληνες, όπως καταγράφεται στο μηνιαίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue. 

Ειδικότερα, το 88% των πολιτών θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 8% που εκτιμά ότι τα πράγματα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση. 

Στο ερώτημα για τα συναισθήματα που προκαλεί η κατάσταση της χώρας κυριαρχεί η οργή/αγανάκτηση (28%), η απογοήτευση (25%) και η ανησυχία. 

Παράλληλα, το 92% των πολιτών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το 84% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της αντιπολίτευσης.

Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα θα ήταν μια κυβέρνηση της ΝΔ λέει το 32% έναντι 14%, που θεωρεί ότι είναι καλύτερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ωστόσο, το 52% εκτιμά ότι καμία από τις δύο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κ. Μητσοτάκης με 42% έναντι 22% για τον Αλέξη Τσίπρα, με το 35% να θεωρεί ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος. 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θετική γνώμη από το 45% των πολιτών, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (37%) και η Φώφη Γεννηματά (36%), ο Σταύρος Θεοδωράκης (31%) και ο Βασίλης Λεβέντης (29%), με τον πρωθυπουργό να ακολουθεί με 24%. 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v