Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουμουτσάκος για τουρκικές προκλήσεις: Αμήχανο παρακολουθεί το Μαξίμου

Το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής επαναφέρει η ΝΔ, με αφορμή και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κουμουτσάκος για τουρκικές προκλήσεις: Αμήχανο παρακολουθεί το Μαξίμου
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις θέσεις που εκφράζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επαναφέροντας τους ισχυρισμούς για δήθεν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προστίθεται ένα ακόμη βήμα στην κλιμάκωση των προκλητικών και προβληματικών δηλώσεων αμφισβήτησης του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ενώ οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις δημιουργούν αρνητική ατμόσφαιρα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, η κυβέρνηση εμφανίζεται τουλάχιστον αμήχανη και χωρίς τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Αυτή η αμηχανία, μπροστά στις τόσο σοβαρές εξελίξεις αυτής της τελευταίας περιόδου, δεν επιτρέπει εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Γι' αυτό και έχουμε ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που πεισματικά και ακατανόητα αρνείται η κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v