Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή του ΣΕΒΤ σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις ΜμΕ

Η πρωτοβουλία "Small Scale, Big Impact" στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των ΜμΕ Τροφίμων και Ποτών στην οικονομία και στον πολιτισμό, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ιδιαιτερότητές τους θα λαμβάνονται υπόψη στη χάραξη των πολιτικών.

Συμμετοχή του ΣΕΒΤ σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις ΜμΕ
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, μέλος της Συνομοσπονδίας των Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών της Ε.Ε, FoodDrinkEurope, συμμετέχει δυναμικά στην πρωτοβουλία “Small Scale, Big Impact” για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς σχετικά με την οικονομική συμβολή των ΜμΕ, μέσα από μια σειρά δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των ΜμΕ Τροφίμων και Ποτών στην οικονομία και τον πολιτισμό της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων αυτών θα λαμβάνονται υπόψη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Έτσι, λοιπόν, η FDE δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο εμπειρογνωμόνων από τους Εθνικούς Συνδέσμους Τροφίμων, οι οποίοι αποτελούν μέλη της “SME Champions”, με τον ΣΕΒΤ να συμμετέχει με διακεκριμένες επιχειρήσεις (ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ, ΕΨΑ ΑΕ, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ. Κ. ΑΒΕΤ,TERRA CRETA ABEE).

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων διοργανώθηκε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις ΜμΕ», με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Phil Hogan. Στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα όπως τρόποι με τους οποίους το εμπόριο και η πολιτική για την καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ΜμΕ ενώ, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι εταιρίες ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ και ΤΕRRA CRETA ABEE. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, και της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων-ποτών, συνολικότερα παρευρέθηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και ευκαιρίες καθώς και στην συμβολή της Ε.Ε. στην προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος.

O Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ε. Καλούσης δήλωσε: «Οι ΜμΕ αποτελούν σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο τη ραχοκοκαλιά της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών. Μία από τις προτεραιότητες του ΣΕΒΤ είναι να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομία και στην κοινωνία και να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες τους και θα αναδεικνύει τους τομείς που έχουν ιδιαίτερη σημασία για αυτές όπως πρόσβαση στη χρηματοδότηση, μεταφορά τεχνολογίας και διεθνοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΒΤ συμμετέχει ενεργά στη νέα πρωτοβουλία της FDE για τις ΜμΕ “Small Scale, Big Impact».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v