Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Αγνοούνται 13.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι 13.000 άτομα αγνοούνται και ενδέχεται να έχουν περάσει στη Βόρεια Ευρώπη.

WSJ: Αγνοούνται 13.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας

Περίπου 13.000 άνθρωποι που καταγράφτηκαν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα αγνοούνται και ενδέχεται να έχουν περάσει στη βόρεια Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα μετανάστευσης.

Σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, τα ευρήματα της αξιολόγησης που έκαναν οι αξιωματούχοι για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν κατέστη ο τελικός προορισμός για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα λέει πως περίπου 63.000 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε κέντρα και περιμένουν την επαναπροώθησή τους τους στα νησιά και την ενδοχώρα. Το δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα είναι γνωστό τι συμβαίνει με τους 50.000.

Οι υπόλοιποι «δεν έχουν παρακολουθηθεί εδώ και μήνες» αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. «Μπορεί να κατευθύνθηκαν προς την ελληνική ενδοχώρα, ή να προχώρησαν στα Βαλκάνια, ή να βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την Wall Street Journal.

πηγή: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v