Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναντήσεις Σταθάκη στο Ισραήλ με επίκεντρο τον αγωγό East Med

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι ο αγωγός East Med είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι πρόκειται για έργο τεχνικά και εμπορικά ρεαλιστικό.

Συναντήσεις Σταθάκη στο Ισραήλ με επίκεντρο τον αγωγό East Med

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα, στο Ισραήλ, με τον Υπουργό Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ, και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Στέλιο Χειμώνα.

Στην τριμερή συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο κατασκευής αγωγού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med), αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συνομολογήθηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που οι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι πρόκειται για έργο τεχνικά και εμπορικά ρεαλιστικό.

Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί να γίνει σύντομα συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών, με τη συμμετοχή του αρμοδίου Ευρωπαίου Επιτρόπου, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα στην προώθηση του έργου.

Συζητήθηκε επίσης το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αθήνας. Συμφωνήθηκε το επόμενο βήμα να είναι η συνάντηση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών των τριών κρατών (της ΡΑΕ από την ελληνική πλευρά), στην Κύπρο, το προσεχές δίμηνο.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των τριών κρατών στην έρευνα και την τεχνολογία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το προσεχές διάστημα θα γίνει συνάντηση των αρμόδιων φορέων κάθε κράτους, με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπεί το ΚΑΠΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v