Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Στις τοπικές κοινωνίες περνά η απόφαση για το πότε θα πραγματοποιούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα. Διευρύνεται το διάστημα από 20 ημέρες στις 30. Εντός τριών μηνών θα πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση από τον οικείο αντιπεριφερειάρχη.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές
Στην αρμοδιότητα των περιφερειακών αρχών επαφίεται ο καθορισμός των περιόδων των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Αυτό προβλέπεται με σχετικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που κατατέθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 116 δίνεται η δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες, κατόπιν συνεννόησης με τους εμπορικούς συλλόγους, να προγραμματίζουν τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους στο διάστημα που θα επιλέξουν αυτοί, διαφοροποιούμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο από την κεντρική απόφαση ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα πρέπει να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά εντός των πρώτων δεκαημέρων του Μαΐου και του Νοεμβρίου.

Πέραν της ελεύθερης επιλογής της εποχής των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δίνεται και η δυνατότητα διεύρυνσης των ημερών, αφού από 20 ημέρες που είναι σήμερα, γίνονται 30. Στις 30 αυτές ημέρες που θα διαρκούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, υποχρεωτικά θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δύο Κυριακές. Αυτό δεν αλλάζει το σύνολο των Κυριακών όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και οι οποίες θα παραμείνουν οκτώ.

Ο καθορισμός των χρονικών διαστημάτων των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα πρέπει να γίνει από τις περιφερειακές αρχές εντός τριών μηνών από την ψήφιση του νόμου. Αν το τρίμηνο παρέλθει άπρακτο, τότε για τις περιφερειακές ενότητες στις οποίες δεν θα υπάρχει σχετική απόφαση, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πραγματοποιούνται το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v