Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ

Ο πρόεδρος Ευστ. Τσοτσορός και ο διευθύνων σύμβουλος Γρ. Στεργιούλη των ΕΛΠΕ ενημέρωσαν τον κ, Μανιάτη για τις προκλήσεις της εγχώριας ενεργειακής αγοράς αλλά και τις προοπτικές αναβάθμισης της χώρας σε ενεργειακό κόμβο.

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ
Ο Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο Ευστ. Τσοτσορό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γρ. Στεργιούλη των ΕΛΠΕ, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης της εταιρίας σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της.

Ο Γ. Μανιάτης από την πλευρά του τόνισε το συνεχές κι έντονο ενδιαφέρον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα ζητήματα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, σημαντικός παράγοντας της οποίας είναι και τα ΕΛΠΕ.

Κατά την ενημέρωση συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας η ενεργειακή αγορά, με δεδομένες τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αναμενόμενες αυξήσεις προς τους καταναλωτές στα πετρελαϊκά προϊόντα από 1.1.2017, καθώς και οι μελλοντικές εξελίξεις με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου (Τσίπρα) στις ενεργειακές εταιρίες της χώρας (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ), στη μετοχική σύνθεση των οποίων συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ.

Επιπλέον, αναλύθηκαν οι τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται στη χώρα από την αξιοποίηση των ερευνών των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, των αγωγών κι εθνικών υποδομών φυσικού αερίου και η ευρύτερη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου στήριξης της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v