Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημητρίου: «Λάθος» η διατύπωσή μου για το αφορολόγητο

Ο υπουργός, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

Παπαδημητρίου: «Λάθος» η διατύπωσή μου για το αφορολόγητο

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, χθες στο Επιμελητήριο Τρικάλων, που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, «άναψε φωτιές» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και υποχρέωσαν τον υπουργό να δώσει διευκρινίσεις, καθώς οι δηλώσεις του ήταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητου είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη, ενώ αμφισβήτησε ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v