Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή Δούρου-Μίχαλου σε Παπαδημητρίου για τα λουκέτα επιχειρήσεων

Η Περιφερειάρχης Αττικής και ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ ζητούν την τροποποίηση του νόμου περί Α.Ε., προκειμένου να αποφευχθεί μπαράζ λουκέτων σε επιχειρήσεις που λόγω κρίσης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συνέχιση της λειτουργίας τους.

Επιστολή Δούρου-Μίχαλου σε Παπαδημητρίου για τα λουκέτα επιχειρήσεων

Σε τροποποίηση του ισχύοντος νόμου περί Ανωνύμων Εταιριών, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μπαράζ νέων λουκέτων σε επιχειρήσεις, καλούν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου, με κοινή τους σημερινή επιστολή η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Συγκεκριμένα τον καλούν προβεί σε αυτήν την τροποποίηση προκειμένου να αποφευχθεί κύμα λουκέτων σε επιχειρήσεις, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας τους, με βάση τον ισχύοντα νόμο. Στην ουσία η τροποποίηση προσφέρει «ανάσα» στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Περιφέρειες υποχρεούνται να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες για τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρίσκονται στη διοικητική τους δικαιοδοσία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως για παράδειγμα όταν η εταιρία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από το νόμο, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας μειωθεί κάτω από το 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου και όταν η εταιρία δεν έχει υποβάλει οικονομικές καταστάσεις επί μία τριετία.

Προκειμένου μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και χειμάζονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μην πάψουν να λειτουργούν, απαιτείται, όπως τονίζουν η κ. Δούρου και ο κ. Μίχαλος, η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

*Η επιστολή της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΒΕΑ προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου είναι αναρτημένη στη στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v