Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Στ. Θωμαδάκης

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας. Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς δεν μετρούνται από τους δανειστές και μπορούν να αξιοποιηθούν για ελάφρυνση φόρων και το κοινωνικό πρόγραμμα, σημειώνει ο υπ. Οικονομικών.

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Στ. Θωμαδάκης

Τα ηνία του ΣΔΟΕ ανέλαβε σήμερα και επισήμως ο Σταύρος Θωμαδάκης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Κωνσταντίνο Χρήστου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Στις σύντομες τοποθετήσεις τους, όλοι οι υπουργοί εξέφρασαν τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως τα «άσχημα νέα» είναι ότι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν προσμετρούνται από τους θεσμούς καθώς θεωρούνται «μη παραμετρικά» και ως εκ τούτου δεν αθροίζονται στις προσπάθειες περιορισμού του εκάστοτε δημοσιονομικού κενού. Τα «καλά νέα» είναι όμως, ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, «ό,τι πιάνουμε από την πάταξη της φοροδιαφυγής θα μας βοηθήσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υλοποίηση του κοινωνικού μας προγράμματος».

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να εκτελέσω τα καθήκοντά μου», είπε ο νέος γενικός γραμματέας. «Η παρουσία και μόνο σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας εκπέμπει το μήνυμα ότι το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει να υπάρχει και να εργάζεται. Κάτω από αντίξοες συνθήκες οι εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ το κράτησαν δυνατό. Είσαστε μαχητές και θα τα καταφέρουμε. Στο τέλος θα είμαστε νικητές. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε να υπάρχει ούριος άνεμος στα πανιά μας».

«Εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι θα εμπιστευτούμε τον δημόσιο τομέα και τους ανθρώπους του», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή του κ. Θωμαδάκη, είναι εντελώς έντιμος και αποτελεσματικός και έχει ένα όραμα για το ΣΔΟΕ. Ενα όραμα που συμμερίζομαι εγώ και η Κατερίνα (σ.σ. Παπανάτσιου)».

«Το ΣΔΟΕ έχει ιδιαίτερα υψηλό κύρος λόγω της δράσης που είχε στην καταστολή της οικονομικής παραβατικότητας για δύο δεκαετίες», τόνισε η Κατερίνα Παπανάτσιου. «Υπάρχει βούληση της πολιτικής ηγεσίας το ΣΔΟΕ να ενισχυθεί περαιτέρω. Στο νέο πλαίσιο, το ΣΔΟΕ καλείται να επικεντρώσει τη δράση του στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διακίνησης των ναρκωτικών, του σοβαρού οικονομικού εγκλήματος, τις απειλές κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας».

«Δεν υπάρχουν ηλεκτρικές καρέκλες. Δέχθηκα πιέσεις και παρεμβάσεις. Ομως όλες ήταν στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του ελέγχου και της αποκάλυψης μεγάλων σκανδάλων. Είναι αλήθεια ότι η ύπαρξη του ΣΔΟΕ ενοχλεί. Είναι επίσης αλήθεια ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η σύγκρουση με τη διαφθορά», είπε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v