Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η 2η εκδήλωση του Startup Europe Week Crete

Το Startup Europe Week Crete θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή μιας ακόμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στις 10 Φεβρουαρίου.

Ολοκληρώθηκε η 2η εκδήλωση του Startup Europe Week Crete
Το δεύτερο event του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα και τα startups, Startup Europe Week Crete, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/2 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας πάνω από 200 επισκέπτες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο αξίας για νέους επιχειρηματίες και όχι μόνο. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.00 με τους χαιρετισμούς τον φορέων και συνεχίστηκε μέχρι τις 21.00 με θεματικές ενότητες εισηγήσεων και παράλληλες δράσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν από νεαρό κόσμο που κατέκλυσε με διεισδυτικές ερωτήσεις τους εισηγητές.

Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία ενός startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, επαφή με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startupper που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο και στην απαραίτητη εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία τουριστικό κλάδο.

Οι συμμετέχοντες στα παράλληλα διεξαγόμενα workshops, πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν το δικό τους vlog, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs.

Το Startup Europe Week πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των Startup Europe/European Committee.

Χορηγοί: supermarketnow, deliverynow, SYNKA, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, e-FOOD.gr, ΚTEΛ Χανίων-Ρεθύμνου, ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, ΚΑΦΕΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ, Φούρνοι Ντουρουντούς, ΑΒΕΑ, Μύλοι Κρήτης, ΒΙΟΧΥΜ, Συνεργατική ΑΕ, ΓΕΡΑΝΙ αναψυκτικά, Epicurean Wines, Wines of Crete, Samaria Waters, Eξέλιξη Center of Sustainable Entrepreneurship.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Fortune Greece, Η Καθημερινή, ΣΚΑΪ, Κρήτη TV, Flashnews, Hania News, Zarpa News, Επιχειρώ, Startupper, MyStudentPass, Χανιώτικα Νέα, RizopoulosPost.

Τοπικοί Χορηγοί: PanCar RENTAL, ΛΑΤΩ Hotel, MD HAIR STYLE SPA.

Υποστηρικτές: Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Δήμος Ηρακλείου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατ. Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, WinesOfCrete.

Η συνέχεια στο Ρέθυμνο

Το τρίτο και τελευταίο event του Startup Europe Week Crete θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η επαφή με τις σκέψεις και τις ιδέες των φορέων καθώς και του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου για την επιχειρηματικότητα στη Ευρώπη.

Το event θα πραγματοποιηθεί στις 10/2, από τις 9.00 το πρωί, στο «Σπίτι του Πολιτισμού», Εμμανουήλ Βερνάρδου 12, Πλησίον Ωδείου, στην Παλαιά Πόλη Ρεθύμνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v