Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Συλλογικές οι αποφάσεις για τη διαπραγμάτευση

Σκληρή κριτική άσκησε στο ΔΝΤ ο ΥΠΟΙΚ. Ο Τόμσεν δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα πλεονάσματα, τονίζει. «Είναι για γέλια αυτά που λέει για τους συνταξιούχους», συμπληρώνει. Με λίγη καλή βούληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Τσακαλώτος: Συλλογικές οι αποφάσεις για τη διαπραγμάτευση

«Η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λευκή επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς ποτέ δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή. Διαπραγματευόμαστε σκληρά», είπε και εξήγησε οτι υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις.

Άσκησε δριμεία κριτική στο ΔΝΤ δηλώνοντας ότι ο Πολ Τόμσεν στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα, αλλά τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να κάνει η χώρα κι άλλες μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό.

"Δεν θα με πείραζε γιατί είναι η άποψή του, αλλά με πειράζει γιατί χρησιμοποιεί αμφισβητούμενες μελέτες", ανέφερε χαρακτηριστικά. Επ' αυτού μάλιστα εξήγησε πως "αυτό που λέει ο Τόμσεν, ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες, είναι να γελάει κανείς. Τον κάλεσα να έρθει να δει πως ζουν οι δικοί μας και μετά να πάμε μαζί και στη Γερμανία".

"Το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να πάρει γρήγορα μία απόφαση για το τι θέλει να κάνει" υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και τόνισε ότι "αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα εργασιακά.

Αν θέλει να πιέσει, ας πιέσει τις χώρες εκείνες, που δεν δέχονται να έχει η Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα" πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως είπε, όλοι κατανοούν ότι είναι πολλά τα ζητήματα και οι περιορισμοί, λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι "καλώς κρατάμε κάποια πράγματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές, σε όλες τις εποχές, για όλα τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και φθάνει ένα σημείο που τίποτε δεν κλείνει έως ότου κλείσουν όλα", μεταδίδει το ΑΠΕ.

"Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit" είπε και υπογράμμισε ότι "όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα".

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος απέκρουσε τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση, λέγοντας προς τα μέλη της ΚΕ του κόμματος ότι δεν υπάρχει κανείς, είτε στους θεσμούς είτε σε κράτος-μέλος, που να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v