Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Δεν έχουν κανένα σχέδιο για την εξωστρέφεια

Καθυστερήσεις στις διαδικασίες χορήγησης βίζας σε πολίτες χωρών που αποτελούν δυναμικές αγορές για την Ελλάδα, καταγγέλλει ο Σταύρος Καλαφάτης.

ΝΔ: Δεν έχουν κανένα σχέδιο για την εξωστρέφεια


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλου και της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ε. Κουντουρά με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας. Ούτε για την προώθηση των εξαγωγών, ούτε για την προσέλκυση επενδύσεων, ούτε για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Πέρα από το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, τεράστια ευθύνη έχει το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ηγεσία του -και ειδικότερα ο κ. Κατρούγκαλος- οφείλει να αντιλαμβάνεται τα εμπόδια που συναντούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές και να πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπισή τους. Αντί να εξάγει δικαιολογίες, να εισάγει λύσεις.

Το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών είναι υπεύθυνο για πολλά από τα εμπόδια που φράζουν την εξωστρέφεια της οικονομίας μας. Χαρακτηριστικό αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα είναι οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες χορήγησης βίζας σε πολίτες χωρών που αποτελούν δυναμικές αγορές για την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v