Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τη διοίκηση του ΞΕΕ συναντήθηκε ο τομεάρχης της ΝΔ στον τουρισμό

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, η οποία έχει πληγεί από την υπερφορολόγηση και την αύξηση του ΦΠΑ.

Με τη διοίκηση του ΞΕΕ συναντήθηκε ο τομεάρχης της ΝΔ στον τουρισμό

Με τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Τσακίρη (φωτό), και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΞΕΕ, συναντήθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης του Τομέα με τους φορείς του τουρισμού.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε εποικοδομητική.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, η οποία έχει πληγεί από την υπερφορολόγηση και την αύξηση του ΦΠΑ.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε, επίσης, στην αδυναμία εφαρμογής του νόμου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών σε τουρίστες, που κανονικά θα έπρεπε να εφαρμόζεται από την 1η Φεβρουαρίου, για να περιοριστούν η φοροδιαφυγή και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ο νόμος, όμως, δεν εφαρμόζεται, αφού δεν λειτουργεί η πλατφόρμα του νέου Μητρώου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, ενώ δεν έχει εκδοθεί και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για την ανάγκη να τεθούν ποιοτικοί στόχοι στον τουρισμό, αφού, όπως ανέφερε, το πρόσημο το καθορίζουν τα τουριστικά έσοδα, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης και ταχείας ενεργοποίησης ενός Νέου Χωροταξικού για τον τουρισμό που θα υπηρετεί ποιοτικούς στόχους και θα προσελκύει επενδύσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΞΕΕ έθεσαν στον κ. Κόνσολα το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα μεγάλα ποσά, που καλούνται να καταβάλουν τα ξενοδοχεία στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (ΟΣΔ) για τη χρήση τηλεόρασης στα δωμάτια τους.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε, ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v