Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποτάμι: Να υπάρξει διαφάνεια στα πνευματικά δικαιώματα

Η Υπουργός να μεριμνήσει έτσι ώστε στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου "περί πνευματικών δικαιωμάτων", να υπάρχει ο θεσμός του Επιτρόπου Εξυγίανσης με στόχο να εξυγιανθεί η Α.Ε.Π.Ι. και να προστατευθούν οι δημιουργοί.

Ποτάμι: Να υπάρξει διαφάνεια στα πνευματικά δικαιώματα

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για την Α.Ε.Π.Ι., καθίσταται σαφές ότι είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση Επιτρόπου Εξυγίανσης για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι.) για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την εταιρεία τόσο των δημιουργών, όσο και των χρηστών, αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Τον Ιούνιο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε την ευκαιρία να βάλει τάξη στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, προσαρμόζοντάς τη στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά για άγνωστους λόγους απέσυρε το νομοσχέδιο. Κάποιοι - να υποθέσουμε - έχουν αλλεργία στη διαφάνεια; Στη συνέχεια ήρθαν στη δημοσιότητα όλα όσα διαβάσαμε στο πόρισμα που αποτυπώνει σειρά παρατυπιών, τις οποίες θα ελέγξει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Μαυρωτάς σε συνάντηση που είχαν με τον συνθέτη και επικεφαλής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων “Αυτοδιαχείριση”, Γιάννη Γλέζο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί δημιουργοί λόγω του τρόπου λειτουργίας της Α.Ε.Π.Ι.

Μετά από τα παραπάνω δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Η ίδια, οφείλει άμεσα να μεριμνήσει έτσι ώστε στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου "περί πνευματικών δικαιωμάτων", να υπάρχει ο θεσμός του Επιτρόπου Εξυγίανσης με στόχο να εξυγιανθεί η Α.Ε.Π.Ι., να συνεχιστεί η λειτουργία της και να προστατευθούν οι δημιουργοί, αναφέρει το Ποτάμι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v