Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίδομα €1.471 σε 3.600 άνεργους για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χ. Σακελλαρίδη «ήδη εκατοντάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις και μέλη του ΠΣΕ μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη Δωρεάν απασχόληση - πρακτική άσκηση 260 ωρών ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι θα έχουν καταρτιστεί στον κλάδο του εξαγωγικού εμπορίου».

Επίδομα €1.471 σε 3.600 άνεργους για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις

Σε φάση πλήρους εξέλιξης βρίσκεται η Πράξη με τίτλο «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Στόχος του Προγράμματος, συνολικού Προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ/ΥΕΙ) και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), είναι η εντός 380 ωρών συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 3.600 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, στο αντικείμενο των εξαγωγών με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών εξαγωγών.

Όπως τόνισε σε ειδική Συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «ήδη εκατοντάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις και μέλη του ΠΣΕ μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη Δωρεάν απασχόληση-πρακτική άσκηση 260 ωρών ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι θα έχουν καταρτιστεί στον κλάδο του εξαγωγικού εμπορίου. Η υλοποίηση του Προγράμματος εντάσσεται στη δέσμευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων για την παροχή εξατομικευμένων λύσεων εξαγωγών (personalized solutions for exports), τόσο για τις επιχειρήσεις-μέλη του, όσο και για τους χιλιάδες άνεργους της χώρας που επιζητούν να αναπτύξουν δεξιότητες προκειμένου να συνδεθούν άμεσα με τις δυναμικότερες εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας. Ουσιαστικά, η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας στέλνει ηχηρό σύνθημα επανεκκίνησης της παραγωγής στην οικονομία και ειδικά στον πρωτογενή τομέα, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας».

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του ΠΣΕ, Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου δηλώνοντας τη συμμετοχή στην Πράξη 3 επιχειρήσεων του Ομίλου (Μύλοι Σόγιας, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, GF Energy), τόνισε «την ανάγκη να σταματήσει το brain drain, με την έξοδο από τη χώρα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και τη συστηματικότερη προσέγγιση των εξαγωγικών διαδικασιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι πτυχές της Πράξης θα αναλυθούν διεξοδικά σε ειδική εσπερίδα που διοργανώνει ο ΠΣΕ, σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00 στην Αθηναϊκή Λέσχη, με θέμα: «Λύσεις Εξωστρέφειας: Ανθρώπινο Δυναμικό & Εξαγωγές», θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέας Νεφελούδης, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, κ. Γιώργος Βερνίκος, η Αντιπρόεδρος του ΠΣΕ, Κυρία Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (Μύλοι Σόγιας, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, GF Energy) και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ, κ. Αθ. Ρούλιας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v