Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Τσίπρα σε Κυριάκο-Φώφη για τα εξοπλιστικά

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ για την απουσία από τη συζήτηση για την Προανακριτική κατά του Γ. Παπαντωνίου. «Εκτρωμα» ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Επίθεση Τσίπρα σε Κυριάκο-Φώφη για τα εξοπλιστικά

Ζητάτε εκλογές μήπως και μια σειρά υποθέσεων έρθουν στο φως, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στη συνεδρίαση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά την εποχή του Γιάννου Παπαντωνίου.

Στις έξι δικογραφίες που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή περιγράφονται σοβαρά αδικήματα, τόνισε.
Μιλάμε για πράξεις παραλείψεις του 2003. Πέρασαν 13 χρόνια και μόλις σήμερα φτάνει στη Βουλή, τόνισε και επιτέθηκε στην Φ. Γεννηματά που δεν βρίσκεται στη Βουλή για να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια σιωπή επέλεξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (δεν βρίσκονταν στην Βουλή), υποστήριξε. Είναι πολιτική επιλογή και επιτρέπει στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αδίκημα ως προς την απιστία έχει παραγραφεί εδώ και 11 χρόνια για τον Γιάννο Παπαντωνίου, τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη για αυτούς που πέρασαν στο Σύνταγμα της χώρας αυτή την διάταξη. Απολύτως υποκριτικά όλοι όταν αναφέρονται σε αυτό το «έκτρωμα» καταθέτουν την «ντροπή τους» και τη μελλοντική υπόσχεση για κατάργηση.

Το άρθρο δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Προτάθηκε από τον κ. Βενιζέλο και ψηφίστηκε από 268 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). «Με ευρύτατη συναίνεση»…

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι από την έρευνα μπορεί να προκύψουν άλλα αδικήματα. «Η ψήφος υπέρ της εξεταστικής από την αντιπολίτευση είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν σας ξεπλύνει», τόνισε. Το μεγαλύτερο έγκλημα των κομμάτων που κυβέρνησαν ως το 2015 δεν είναι τα ποινικά αδικήματα υπουργών αλλά η τοξικότητα με την οποία ποτίσατε την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v