Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 12 συμμετοχές το ελληνικό περίπτερο σε διεθνή Έκθεση τεχνολογίας

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας και ηλεκτρονικής, οι οποίες έδωσαν δυναμικό παρών για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ως εκθέτες της CeBIT.

Με 12 συμμετοχές το ελληνικό περίπτερο σε διεθνή Έκθεση τεχνολογίας

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της χώρας μας με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση τεχνολογίας και ηλεκτρονικής CeBIT 2017, η οποία διεξήχθη από 20 έως 24 Μαρτίου 2017 στο Αννόβερο της Γερμανίας. Η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής έγινε από τον Οργανισμό Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), του συνεργατικού σχηματισμού Corallia και με την πολύτιμη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας και ηλεκτρονικής, οι οποίες έδωσαν δυναμικό παρών για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ως εκθέτες της CeBIT. Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής, ο Enterprise Greece διοργάνωσε επενδυτικό σεμινάριο, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.

Στο σεμινάριο αυτό εκπρόσωποι του Οργανισμού και των ελλήνων εκθετών παρουσίασαν ολοκληρωμένες επενδυτικές προτάσεις της χώρας μας για τον κλάδο της τεχνολογίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας καθώς και τα κίνητρα που προσφέρονται στους υποψήφιους επενδυτές.

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, κατά την ομιλία του στο επενδυτικό σεμινάριο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα εξής : «Ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς για την ελληνική οικονομία. Η χώρα μας διαθέτει ένα άρτια ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, και υψηλού επιπέδου επαγγελματίες που διαθέτουν διεθνή εμπειρία και επιχειρηματικό πνεύμα, προσφέροντας  μοναδικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας με παγκόσμια εμβέλεια, μέσω της αξιοποίησης της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και των ερευνητικών ικανοτήτων, των ισχυρών υποδομών και των εξαιρετικών συνθηκών  διαβίωσης και απασχόλησης. Ο Οργανισμός Enterprise Greece από την πλευρά του, σε πλήρη συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου της τεχνολογίας στην Ελλάδα, θα συνεχίσει με την εθνική συμμετοχή της χώρας μας σε άλλες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου για το 2017 με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.».

Την έκθεση CeBIT 2017 τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, κ. Γιώργος Αρναούτης, και οι Γραμματείς του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο κ.κ. Μανώλης Σουλτανόπουλος και Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v