Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Σύμβουλοι για αξιοποίηση των πακέτων μετοχών

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των μετοχών σε Ελ. Βενιζέλος, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ ανακοίνωσε το Ταμείο. Εξετάζει να αναλάβει η Εγνατία Οδός ΑΕ την παραχώρηση της… Εγνατίας.

ΤΑΙΠΕΔ: Σύμβουλοι για αξιοποίηση των πακέτων μετοχών

Κινήσεις για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Ετσι προχωρά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα προτείνουν τους βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης των μετοχικών ποσοστών που κατέχει το Ταμείο σε: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ.

Η Εγνατία Οδός

Παράλληλα, αποφασίστηκε, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η διερεύνηση από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ της δυνατότητας ορισμού από το Ελληνικό Δημόσιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ ως εποπτικού οργάνου για την επόμενη μέρα της παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας σε ιδιώτη επενδυτή.

«Η πρόταση της Εντεταλμένης Συμβούλου του Ταμείου, κυρίας Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου, έχει στόχο να εξεταστεί από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ η δυνατότητα μετεξέλιξης της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ, σε φορέα παρακολούθησης της παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η πρόταση διαμορφώθηκε μετά από σειρά συναντήσεων της Διοίκησης του Ταμείου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Στις συναντήσεις αυτές υποστηρίχθηκε ότι η εταιρεία δεν πρέπει να απαξιωθεί, καθώς διαθέτει ικανό προσωπικό και συσσωρεύει τεχνογνωσία, που πρέπει να διοχετευθεί σε μελλοντικές δράσεις προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως υποστηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ, η κυρία Τσιτσογιαννοπούλου τόνισε ότι η εξασφάλιση ρόλου για την εταιρεία μπορεί από σήμερα να γίνει ακόμη και σε άλλα έργα και στον βαθμό που το ΤΑΙΠΕΔ εμπλέκεται, θα συμβάλει στις οποίες διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, η Εγνατία Οδός ΑΕ, με τη σύμφωνη απόφαση και τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί σήμερα τη διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και τον ΠΑΘΕ.

Αποφασίστηκε επίσης οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ με χωριστή ομάδα εργασίας, παρέχοντας τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, να συμβάλουν σε τεχνική υποστήριξη, να εξετάσουν, στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού του Ταμείου και των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, στη μελέτη και πρόταση που προτίθεται να καταρτίσει το Υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με την εφαρμογή συστήματος αναλογικών διοδίων, καθώς αναγνωρίζεται η σημασία αναλογικής χρέωσης διοδίων για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v