Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή συμφωνία για ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα ενεργειακά. Μικροδιαφορές χωρίζουν τις δυο πλευρές σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας. Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχει deal τόνισε ο Γ. Σταθάκης. Λάβαμε τα κείμενα των μνημονίων δήλωσε νωρίτερα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή συμφωνία για ΔΕΗ

Μικροδιαφορές χωρίζουν τις δυο πλευρές κυβέρνησης και θεσμών στις διαπραγματεύσεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης βγαίνοντας από την αίθουσα των διαπραγματεύσεων με του δανειστές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την Παρασκευή θα έχουν κλείσει οι διάφορες. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης και οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ.

Νωρίτερα και πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά έλαβε τα κείμενα των μνημονίων και αύριο θα τεθεί το πλαίσιο.

Η ατζέντα των σημερινών συζητήσεων περιλαμβάνει την ενέργεια (οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν) αλλά και το νέο υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Από την πλευρά των δανειστών σήμερα συμμετέχει μόνο το ευρωπαικό κομμάτι των θεσμών, καθώς η Ντ. Βελκουλέσκου αναμένεται να δώσει το παρών από αύριο.

Να σημειωθεί ότι πριν αρχίσουν τα ραντεβού έγινε ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη, Εφη Αχτσιόγλου, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Λιάκο.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια συμφωνία το συντομότερο ώστε τα σχετικά νομοσχέδια να έχουν περάσει από τη βουλή έως την 15η Μαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v